Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Atletico Madrid wint Europa League


9 mei 2012 - Atletico Madrid heeft in Boekarest de Europa League op haar naam geschreven. De finale tegen het eveneens Spaanse Athletic Bilbao werd met 3-0 gewonnen. Grote man was Radomel Falcao (foto) die twee doelpunten voor zijn rekening nam.

Al na zeven minuten spelen kwam de ploeg van Diego Simeone, die eerder dit seizoen instapte, op voorsprong. Het was een invididuele actie van Radomel Falcao. De Colombiaanse aanvaller stuurde met enkele bewegingen zijn directe tegenstander het bos in en krulde de bal vervolgens met zijn linker de kruising in. Ook de 2-0 kwam op naam van Falcao. De aanvaller rommelde op enkele meters van het Bilbao-doel en kon uiteindelijk uithalen.

In de tweede helft ging Bilbao op zoek naar de aansluitingstreffer. De Basken, eerder in het toernooi nog te sterk voor onder andere Manchester United en Schalke '04, speelden veel te vluchtig om het Atletico Madrid ook echt moeilijk te maken. Telkens was het net niet. Tegelijkertijd loerde Atletico Madrid op de counter. Vijf minuten voor tijd betaalde dat zich uit toen Diego de 3-0 voor zijn rekening nam.

Voor Atletico Madrid is het de tweede Europa League-winst in slechts drie jaar tijd. Opvallend is de winst wel. Afgelopen zomer zag Atletico Madrid een groot aantal sterkhouders waaronder De Gea (Manchester United), Forlan (Internazionale) en Aguero (Manchester City) vertrekken. Toch stond er vandaag een team wat met name in de omschakeling dodelijk was. Falcao lijkt rijp voor de absolute top.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!