Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Vitesse zet grote stap richting Europees voetbal


17 mei 2012 - Vitesse mag zich na tien jaar weer rustig gaan opmaken voor Europees voetbal. De ploeg van John van den Brom won de eerste wedstrijd in de finale van de playoffs met 3-1 op bezoek bij RKC Waalwijk.

In de eerste helft kreeg RKC Waalwijk het initiatief (en het balbezit). De thuisploeg kon echter geen enkele vuist maken tegen het goed georganiseerde Vitesse. De bezoekers uit Arnhem pakten zelfs de leiding door een goal van Kalas. De jonge verdediger uit TsjechiŽ haalde verwoestend uit na een afgeslagen bal vanuit een corner.

RKC Waalwijk-trainer Ruud Brood greep in de rust in en wisselde twee keer. Het gaf RKC Waalwijk een goede boost. De wissels van Brood waren direct belangrijk. De voorzet kwam van Alakmak (ingevallen voor Schet) en het doelpunt kwam op naam van Nemeth (ingevallen voor Stans). In de fase na het doelpunt was RKC Waalwijk zeer gevaarlijk. Piet Velthuizen voorkwam een tweede goal.

Gerommel in de Waalwijkse defensie leidde de 1-2 van Wilfried Bony in. De Ivoriaanse aanvaller kon zo maar opstormen richting doelman Jeroen Zoet en maakte geen feit. Negen minuten voor tijd maakte Bony ook de 1-3. De aanvaller kopte raak uit een corner. Vitesse heeft door de zege uitstekende papieren voor het behalen van Europees voetbal.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!