Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Groningen neemt afscheid van Andersson


17 mei 2012 - Petter Andersson vertrekt deze zomer bij FC Groningen. De Noordelingen hebben de onderhandelingen met de Zweedse middenvelder stopgezet. Nicklas Pedersen en de aan VVV-Venlo verhuurde Danny Holla mogen bij FC Groningen vertrekken. Pedersen behoort tot de voorlopige EK-selectie van Denemarken.

FC Groningen wilde al eerder om de tafel. In December gaf Groningen dit al te kennen aan Andersson. De 27-jarige Zweed gaf echter te kennen zich te willen richten op zijn sportieve en conditionele terugkeer na twee zware kruisbandblessures. In april kwam het alsnog tot een gesprek op verzoek van Andersson. Beide partijen leken er in vervolggesprekken ook uit te gaan komen. Naar nu blijkt echter tevergeefs.

Manager technische zaken Henk Veldmate lichtte het besluit van FC Groningen toe op de eigen website. "Wij kregen gaande weg de gesprekken het gevoel dat Petter meer bezig was met zijn eigen persoonlijke toekomst, in plaats van een gezamenlijke toekomst met FC Groningen. De onderhandelingen werden slepend en we zijn nu op het punt beland dat we zeggen: 'Tot hier en niet verder.' We gaan ons nu richten op een andere invulling van de vacant gekomen positie binnen de selectie."

Ook over Holla en Pedersen was Veldmate duidelijk. "Voor beide spelers bestaat de nodige belangstelling van andere clubs en wij staan dus open voor onderhandelingen. Zowel Holla als Pedersen mogen onder onze voorwaarden vertrekken bij FC Groningen. Mocht het echter zo zijn dat we er met geïnteresseerde clubs niet kunnen uitkomen, dan sluit de betreffende speler bij de start van het nieuwe seizoen gewoon aan bij onze selectie. We wilden beiden echter duidelijkheid verschaffen en aangeven dat een vertrek bespreekbaar is."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!