Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Twente bevestigt vertrek De Jong


18 juli 2012 - Luuk de Jong vertrekt zoals verwacht bij FC Twente om te gaan spelen in de Bundesliga bij Borussia Monchengladbach. Bij de nummer vier van het afgelopen seizoen in Duitsland tekende de international een vijfjarig contract.

In januari 2009 maakte De Jong zijn debuut op het hoogste niveau in Nederland bij De Graafschap. Een half jaar later volgde de overstap naar FC Twente. In zijn eerste seizoen moest De Jong genoegen nemen met een rol achter Blaise N'Kufo. De Jong speelde 12 wedstrijden en scoorde 2 keer.

In het seizoen 2010/2011 scoorde De Jong in 32 competitiewedstrijden 12 keer. In dat seizoen had hij het stokje overgenomen van N'Kufo al acteerde hij ook regelmatig als nummer tien achter aanvalsleider Marc Janko. Het afgelopen seizoen werd De Jong met 25 doelpunten clubtopscorer. In totaal speelde De Jong 75 competitieduels voor FC Twente waarin hij 39 keer scoorde. Ook speelde hij 7 interlands voor het Nederlands waarin hij 1 keer tot scoren kwam.

Voorzitter Joop Munsterman: "Enerzijds is het jammer dat Luuk de Jong FC Twente gaat verlaten. Anderzijds is het voor Luuk prachtig dat hij gaat spelen voor een roemruchte club uit de top van de Bundesliga. Luuk heeft zich in drie jaar tijd ontwikkeld van een jong talent dat overkwam van De Graafschap tot international. Hij heeft dan ook het EK mogen meemaken. Het is mooi voor Luuk dat hij zijn huidige droom heeft gerealiseerd."

Volgens onbevestigde berichten ontvangt FC Twente maar liefst vijftien miljoen euro voor de international. Een clubrecord voor de Tukkers. Luc Castaignos geldt als de voornaamste vervanger van De Jong. FC Twente zou achter Castaignos nog graag een ervaren stand-in willen aantrekken.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!