Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Groningen en Wisla oneens over Kirm


29 augustus 2012 - FC Groningen kondigde voor vanavond een persconferentie aan. Later werd deze uitnodiging echter geannuleerd. Er zouden problemen zijn bij de aanstaande komst van een nieuwe speler. Nu doet FC Groningen uit de doeken waarom de Sloveens international Andraz Kirm nog niet werd gepresenteerd. Groningen is zelfs naar de FIFA gestapt.

FC Groningen is in een juridisch steekspel verwikkeld met de Poolse topclub Wisla Krakow om de 27-jarige vleugelaanvaller over te nemen. Hiervoor is nu ook wereldvoetbalbond FIFA ingeschakeld. FC Groningen zet alles op alles om de Sloveens international in het groen-wit van de club te laten spelen.

De club op de website: "FC Groningen stelt zich op het standpunt dat het een huurovereenkomst van één seizoen is overeengekomen met de Poolse club met een optie tot koop. Met zowel de speler als Wisla Krakow is FC Groningen het eens over de voorwaarden. Deze zijn dinsdagmiddag op papier gezet en naar Polen gestuurd. Op haar beurt heeft Wisla Krakow in de persoon van vice-voorzitter Jacek Bednarz deze afspraken schriftelijk bevestigd en hebben de Polen Kirm toestemming gegeven naar Nederland te reizen om een medische keuring te ondergaan en de transfer te voltooien. Dit heeft Wisla Krakow woensdagochtend gemeld op de officiële clubwebsite."

"Kirm is woensdag in Groningen gearriveerd en heeft met goed gevolg de medische keuring doorstaan. Bij de afwikkeling van de transfer ontstond echter een verschil van interpretatie. FC Groningen was en is in de overtuiging dat de overeengekomen vergoeding voor Kirm de huursom betrof, waarbij Wisla het salaris van Kirm doorbetaalt, wat te doen gebruikelijk is aangezien een verhuurde speler eigendom blijft van de verhurende club."

Volgens FC Groningen kwam Wisla Krakow donderdagmiddag met aanvullende eisen waardoor de club niet alleen een huursom moest betalen maar ook het salaris moest overnemen. FC Groningen heeft zich hierop laten informeren door eigen juristen, de werkgeversorganisatie FBO en de KNVB. Allen geven te kennen dat FC Groningen een overeenkomst met Wisla heeft en dat dit niet zo maar kan worden ontbonden. Ook de speler wil alleen nog maar voor Groningen spelen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!