Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Twente na verlening voorbij Bursaspor


30 augustus 2012 - Op deze inktzware Europese avond (drie Nederlandse clubs haalden de groepsfase niet) is er dan toch nog een opsteker. FC Twente voegde zich bij PSV als deelnemer aan de groepsfase van de Europa League.

De ploeg van Steve McClaren maakte vanavond in de eigen Grolsch Veste een 3-1 opgelopen nederlaag in Turkije ongedaan. Daarvoor hadden de Tukkers zelf nog wel een verlenging nodig. FC Twente - Bursaspor eindigde vanavond namelijk namelijk net zoals het treffen in Turkije in 3-1.

Na 26 minuten spelen kreeg FC Trwente een strafschop na een handsbal van een Bursaspor-verdediger. Deze werd benut door Leroy Fer. FC Twente zat op het goede spoor, immers een 2-0 overwinning vanavond betekende de groepfase van de Europa League. Het was dan ook een domper dat Pinto diep in blessuretijd de 1-1 aantekende.

Robbert Schilder zette met een diagonaal schot FC Twente na 61 minuten spelen op 2-1. Nog geen minuut later was het opnieuw raak. Het was invaller Gutierrez die de doelman van Bursaspor in de rebound wist te passeren. Bij Bursaspor stond Scott Carson, voormalig international van Engeland, op goal.

FC Twente ging op zoek naar een vierde goal maar ook na 90 minuten spelen stond het in Enschede nog 3-1 en hierdoor moest er verlengd worden. Bursaspor moest dat met een man minder doen door een tweede gele kaart voor Chretien in de reguliere speeltijd. De Turken hoopten een strafschoppenserie af te dwingen, FC Twente ging op zoek naar een goal. Die beloning kwam er na 116 minuten spelen. Leroy Fer was de gevierde man door te scoren.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!