Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Van Gaal kiest voor Strootman als captain


10 oktober 2012 - Kevin Strootman treedt aanstaande vrijdag als aanvoerder aan wanneer Oranje het in De Kuip opneemt tegen Andorra. Eerste keus Wesley Sneijder is geblesseerd terwijl reserve-captain Dirk Kuyt op de bank zal beginnen.

"Sneijder is iemand uit de zogenaamde middenleeftijd", aldus Louis van Gaal na afloop van de training van vandaag. "En Kuyt is één van de ouderen, dus ik vond het niet meer dan logisch om nu iemand uit de jongere garde te kiezen. Je moet dit vooral als opleiding tot het aanvoerderschap zien."

"Ik heb iemand gekozen die zowel binnen als buiten het veld een voorbeeld zou kunnen zijn, ook na mijn periode als bondscoach", zo vervolgde Van Gaal. "Kevin laat zich vooral in het veld al gelden, daar buiten nog iets minder. Daar kan hij aan werken."

De 22-jarige Strootman speelde inmiddels 13 interlands voor het Nederlands Elftal.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!