Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

KNVB sluit FOX niet uit


1 december 2012 - De KNVB sluit bij monde van directeur Bert van Oostveen niet uit dat in de toekomst wedstrijden van het Nederlands Elftal door FOX worden uitgezonden. Op dit moment beschikt SBS 6 over deze uitzendrechten.

"Het is zeker een partij waar wij serieus mee in gesprek zullen gaan als ons contract met SBS6 in 2014 afloopt", aldus Van Oostveen in gesprek met De Telegraaf. "Iedereen op de Nederlandse markt komt in aanmerking, maar als FOX met een zender op het open net komt en waarmaakt wat ze belooft, zie ik niet in waarom Oranje niet voor FOX zou kiezen."

Eerder deze week keeurde de NMa het meerderheidsbelang van FOX in Eredivisie Live goed. Nu is mogelijk een andere aandeelhouders, de KNVB, die FOX de helpende hand kan toesteken. FOX wil naast betaalkanalen ook open kanalen waar de televisierechten van het Nederlands Elftal goed bij zouden passen. Overigens heeft de KNVB onlangs al de rechten voor de kwalificatieduels van Euro 2016 en het WK van 2018 aan de UEFA verkocht.

Van Oostveen: "Zij boden ons een dusdanig bedrag dat wij het verstandig vonden om daarop in te gaan. Wij kunnen in het informele circuit wel wat bijsturen. Als een zender niet aan onze kwaliteitseisen voldoet." Wel zou Van Oostveen graag de discussie aangaan over de verplichting om vriendschappelijke interlands op het open net uit te zenden.

"We hopen dat minister Jet Bussemaker van OCW een discussie start over het aanpassen van de evenementenkalender. Dat kwalificatieduels vanuit maatschappelijke importantie op het open net uitgezonden moeten worden, begrijpen wij als KNVB."

"Maar we betwisten het maatschappelijk belang van oefenduels op het open net zoals in februari tegen Italië. Wat ons betreft kunnen die achter de decoder. We hopen die discussie te kunnen voeren met de minister", aldus Van Oostveen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!