Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Spanning in top Eredivisie


16 december 2012 - Het blijft ongekend spannend in de Eredivisie. Het verschil tussen koploper PSV en nummer vijf Feyenoord is na dit speelweekend slechts drie punten. Het is nog onbekend wie de winterstop in zal gaan als koploper van de Eredivisie.

Op zaterdag verspeelde PSV dure punten op bezoek in Nijmegen. Tegen NEC werd het 1-1. Lange tijd stond PSV op voorsprong door een goal van Zanka Jorgensen. Een schitterend doelpunt van Palsson vlak voor tijd betekende puntverlies voor koploper PSV. Een dag eerder ontsnapte FC Twente nog thuis tegen Heracles Almelo (3-2). Het doelpunt van Castaignos in de slotfase had afgekeurd moeten worden wegens buitenspel. De zege was echter meer dan verdiend.

Ook op zondag was het in de Eredivisie ongekend spannend. Zo verspeelde Vitesse dure punten thuis tegen RKC Waalwijk (2-2). Het was Sander Duits die diep in blessuretijd de Brabanders een punt bezorgde en daarmee Vitesse duur puntverlies opleverde. Feyenoord stoeide letterlijk met ADO Den Haag maar won wel (3-2).

De laatste wedstrijd van deze speelronde, Willem II - Ajax, was eveneens een spektakelstuk. Willem II gaf zich zelf bij een 2-0 achterstand niet gewonnen. Nog voor rust was het weer gelijk: 2-2. In de laatste zouden Moisander en Lukoki de landskampioen alsnog de drie punten bezorgen.

1. PSV 17-37
2. FC Twente 17-37
3. Ajax 17-36
4. Vitesse 17-35
5. Feyenoord 17-34

Volgende week is het opnieuw spannend met onder andere AZ - FC Twente, SC Heerenveen - Vitesse, NAC Breda - PSV, Feyenoord - FC Groningen en FC Utrecht - Ajax.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!