Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Topklassers hopen op versoepeling regels


26 april 2013 - Clubs uit de Zaterdag en Zondag Topklasse zijn best bereid om te promoveren naar de Jupiler League maar dan wel op een voorwaarde. De regels die de KNVB nu stelt zullen flink moeten worden versoepeld, zo meldt De Volkskrant.

Op dit moment is de KNVB druk bezig met een herstructering van de Jupiler League. Door faillissementen is het aantal clubs in de Nederlandse eerste divisie de afgelopen jaren van 20 naar 16 clubs gegaan. De KNVB bekijkt nu naar mogelijkheden als verplichte promotie vanuit de amateurs naar het betaald voetbal, gedwongen degradatie en het toestaan van minder dan 16 profs per club. Vooral dat laatste is op dit moment een struikelblok bij de club uit de Topklasse.

Om Topklassers in te laten stromen zal ook naar de regels rondom de accomodatie gekeken moeten worden. Zo moest een Eerste Divisie club nu een capacitieit hebben van minimaal 2.000 toeschouwers. 'Er moet iets veranderen', zegt Harrie Derks, voorzitter van amateurkampioen Achilles'29 uit Groesbeek in De Volkskrant. 'Hoe sneller ze in de Eerste Divisie van plan zijn de regels aan te passen, hoe sneller wij vanuit de Topklasse de aansluiting kunnen vinden met het betaald voetbal.'

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!