Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Cambuur na 13 jaar terug in Eredivisie


3 mei 2013 - Cambuur keert na een afwezigheid van maar liefst dertien jaar terug in de Eredivisie. De Friezen begonnen de voorlaatste speelronde met twee punten achterstand op koploper FC Volendam. De Wijdbroeken gingen echter kopje onder in Deventer bij Go Ahead Eagles terwijl Cambuur op bezoek bij Excelsior met 2-0 won.

Interim-trainer Henk de Jong kon zijn ogen niet geloven. Aanvankelijk had Cambuur namelijk heel wat problemen met Excelsior. Het speelde slordig en verkreeg nauwelijks mogelijkheden. Na een half uur spelen kwam Cambuur toch op voorsprong. Het was Erik Bakker die de score opende. Dat was wel een opluchting maar nog geen reden voor feest.

In Deventer had Volendam op dat moment namelijk nog de leiding door een goal van Brandley Kuwas. Go Ahead Eagles stelde echter nog voor rust orde op zaken door twee goals van Marnix Kolder waardoor Cambuur virtueel bovenaan kwam en zich kampioen kon wanen. Dat zou het ook zijn toen er zowel in Rotterdam als in Deventer gerust werd.

Vlak na rust werd het voor Go Ahead Eagles 3-1 tegen Volendam. Ditmaal was Jarchinio Antonia de doelpuntenmaker waardoor de Friese fans in Rotterdam al voorzichtig gingen feesten. Toen Excelsior een klein kwartier voor tijd met een man minder kwam te staan door een rode kaart van Elvis Manu en niet veel later Cambuur via Adnane Tighadouini op 0-2 kwam kon het feest begonnen. Cambuur is terug in de Eredivisie.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!