Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax kroont zich als kampioen


5 mei 2013 - Ajax heeft zich zoals verwacht vandaag laten kronen als kampioen van Nederland en dat al voor de derde keer op rij. De Amsterdammers wonnen op eigen veld met 5-0 van Willem II en bezegelden daarmee direct ook het lot van de Tilburgers: degradatie.

Ajax had vandaag geen enkele moeite met Willem II. Kampioenstress had zich geen deel gemaakt aan de ploeg van Frank de Boer. Al binnen het half uur had Ajax een comfortablee 2-0 voorsprong in handen door goals van Sigthorsson ('12) en Eriksen ('25). Na rust zou men via Fischer, De Jong en Hoesen verder van Willem II weglopen.

Zelden in de Eredivisie lagen vreugde en verdriet zo dicht bij elkaar. Na afloop van de wedstrijd vierde heel Ajax en het stadion feest. Bij de spelers van Willem II was er verdriet en berusting. Na een jaar in de Eredivisie bleken de Brabanders een maatje te klein met degradatie als logisch gevolg.

Ajax kijkt al weer uit naar het nieuwe seizoen. Voor Frank de Boer opnieuw de taak een team te bouwen omdat de algehele verwachting is dat er weer een groot aantal spelers uit de ArenA zullen vertrekken. Maar eerst is er alle ruimte voor een feestje naar aanleiding van titel nummer 32.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!