Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

PSV financiert transfer Maher met extern geld


3 juli 2013 - PSV maakt bij de transfer van Adam Maher en ook bij toekomstige transfers mogelijk gebruik van buitenlandse investeerders. Deze investeringsmaatschappij zou niet uit Rusland of het Midden-Oosten maar uit West-Europa komen.

De afgelopen jaren viel met name de financiële slagkracht bij de Portugese clubs Benfica en FC Porto op. Deze werd ingegeven door buitenlandse investeerders die maar al te graag willen meeprofiteren van uitgaande transfers. Een investeringsmaatschappij betaalt mee met een inkomende transfer en deelt mee bij een vertrek. PSV volgt nu het voorbeeld van Benfica en FC Porto.

"Laat ik vooropstellen: we kunnen Maher makkelijk zelf betalen", aldus algemeen directeur Tiny Sanders in de Volkskrant. "Het gaat om een West-Europees fonds. We moeten nog besluiten hoe we Maher financieren. Misschien maken we bij deze transfer al gebruik van het investeringsfonds, maar het kan ook zijn dat we dat pas in de toekomst doen."

Sanders vervolgt: "Het is een betrouwbaar fonds dat verder geen technische zeggenschap heeft. Het komt alleen in actie bij de koop van een speler en bij de verkoop. Een voordeel is dat de investeerders het internationale circuit van clubs en eigenaren goed kennen."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!