Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Mogelijk samenwerking tussen Fortuna en Rangers FC


25 juli 2013 - Fortuna Sittard hoopt in de toekomst te kunnen samenwerken met het Schotse Rangers FC, dat meldt Voetbal International. Spil in de samenwerking zou Fernando Ricksen moeten worden die bij beide clubs jarenlang als speler actief was.

Fernando Ricksen besloot eerder zijn actieve loopbaan te beeindigen. Om die reden raakten Fortuna Sittard en Glasgow Rangers in gesprek over een afscheidswedstrijd. Al snel werden ook andere zaken besproken waaronder dus een samenwerking tussen beide clubs. Vanuit Fortuna Sittard reisden technisch manager Charly Chudik en algemeen directeur Martin Masset af naar Glasgow.

"Ik denk ook echt dat het kan werken", zegt Ricksen in de nieuwste uitgave van Voetbal International. "Het zijn twee gemoedelijke, familiaire volksclubs die allebei een kloteperiode achter de rug hebben. Rangers lijkt er ook een meerwaarde in te zien." Er zou een samenwerking kunnen ontstaan op het gebied van jeugdtrainers en talenten. De eerste Schotse talenten zouden zich in januari al in Sittard kunnen melden.

Glasgow Rangers ging vorig jaar failliet. Om die reden besloten een aantal getrouwen met de steun van een groot deel van de selectie een doorstart te maken in de onderste regionen van het Schotse voetbal met Rangers FC. In haar eerste jaar promoveerde Rangers FC direct naar het derde niveau van Schotland.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!