Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax wint Johan Cruijff Schaal


27 juli 2013 - Ajax heeft de eerste prijs van het seizoen 2013-2014 te pakken. De Johan Cruijff Schaal was een prooi voor het elftal van Frank de Boer. Een 2-0 achterstand werd na verlenging omgebogen in een 3-2 zege.

De afgelopen drie jaar speelde Ajax ook in de strijd om de Johan Cruijff Schaal maar even zo vaak ging men onderuit. Dit jaar pakte Ajax de prijs wel. Ajax had in het duel veel meer balbezit en het initiatief maar oogde desondanks kwetsbaar. AZ was er in de omschakeling razendsnel uit en daarbij ook gevaarlijk.

Nadat er in de eerste helft niet werd gescoord ontvlamde het in de tweede helft. Na 51 minuten spelen kon Gudmunsson uit een uitval de 0-1 aantekenen. Toen Johansson er zestien minuten later ook nog eens 0-2 van maakte leek het duel gespeeld. Een vrije trap van Eriksen twee minuten later zorgde voor de aansluitingstreffer. De Deense middenvelder was fortuinlijk omdat Gouweleeuw de bal als laatste raakte, net voordat Esteban de bal wilde pakken.

Enkele minuten later was het opnieuw raak voor Ajax. Ditmaal was het Kolbeinn Sigthorsson die scoorde. Met nog een kwartier te gaan stond het in Amsterdam 2-2. Ajax behield het overzicht maar moest waakzaam zijn voor de Alkmaarse counter. Er zou uiteindelijk verlengd moeten worden waarbij captain Siem de Jong na 103 minuten spelen de winnende treffer maakte.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!