Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax met 3-0 langs Roda JC


2 augustus 2013 - Ajax is het seizoen 2013-2014 begonnen met een 3-0 zege op Roda JC. Hoewel de uitslag mogelijk anders doet vermoeden oogde Ajax bij vlagen bijzonder slordig en was het niet al te sprankelend.

De selectie van Roda JC kreeg deze zomer een volledige metamorfose. Het verloor aanvalsleiders Sanharib Malki maar kreeg tegelijkertijd een nieuwe defensie. Een seizoen als vorig jaar waarbij degradatie via de playoffs maar net werd voorkomen mag niet opnieuw gebeuren. Roda JC kon er vandaag in Amsterdam niet echt een wedstrijd van maken.

Toch had het anders kunnen lopen. Nemeth, spelend met nummer negen maar niet een echte killer, had namelijk al snel een reuzenkans. Nemeth schrok er van en uiteindelijk werd het een eenvoudige prooi voor Kenneth Vermeer. Nadat een vrije trap van Eriksen na zes minuten spelen op de lat uiteenspatte was het twee minuten later wel raak. Een aangesneden vrije trap werd slecht verwerkt door Roda-doelman Kurto waardoor Van Rhijn de bal van dichtbij kon binnentikken.

Na 31 minuten spelen kwam Ajax ook op 2-0. Een lange bal van Kees Luijckx werd onderschept en er werd razendsnel omgeschakeld. Na een schitterende pass van Eriksen wist Siem de Jong de 2-0 aan te tekenen. In de Amsterdam ArenA zou dat ook de ruststand zijn. Na rust was Roda JC opnieuw gevaarlijk. Er was opnieuw een reuzenkans voor Nemeth maar na een overtreding van Blind kreeg Roda JC niet veel later ook een strafschop. Deze werd echter huizenhoog overgeschoten door Pluijm.

Vlak voor tijd werd de eindstand bepaald op 3-0. Het was Viktor Fischer die scoorde. Ajax heeft haar eerste drie punten van het seizoen al weer te pakken.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!