Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Enoh van volksheld naar anonimiteit Jupiler League


20 november 2013 - In eigen land is Eyong Enoh onomstreden. Als international van Kameroen is hij volgend jaar aanwezig op het Wereldkampioenschap, misschien zelfs als aanvoerder. Opvallend, bij Jong Ajax werkt hij zijn wedstrijden af in de Jupiler League.

Met een 4-1 overwinning op Tunesië zorgde hij voor een groot feest op de tribunes waar 85.000 uitzinnige fans zaten. Miljoenen fans in Kameroen juichten. Komend weekend wacht Enoh met Jong Ajax een treffen met FC Den Bosch voor slechts een paar duizend toeschouwers. Een wereld van uitersten.

"De nieuwe bondscoach (Volker Finke, red.) heeft me kort na zijn aantreden bij Fulham gezien toen ik daar op huurbasis speelde", zegt Enoh in gesprek met De Telegraaf. "Hij was zeer tevreden over mijn optredens in de nationale ploeg en het maakte hem daarom niet uit dat ik in Jong Ajax terechtkwam. Ik ben desondanks een van de captains van Kameroen."

In Kameroen snapt niemand er iets van. "Niemand begrijpt het. Ook al omdat Ajax niet goed draait. Maar ik heb niet gereageerd. Frank de Boer is de manager en ik ben maar een speler. Het klinkt misschien gek. Maar zelfs bij Jong Ajax ben ik gelukkig. Ik houd van voetbal, geniet van de trainingen en kon die gebruiken om fit en scherp te blijven. Of ik deze winter een transfer maak? Alleen God weet dat. Ik zie wel wat er gebeurt."

En dus speelt Enoh vrijdag mogelijk voor een paar duizend toeschouwers in Den Bosch. "Dat was in Kameroen wel anders. In het stadion waren 85.000 toeschouwers aanwezig en daarbuiten minstens zo veel. Vanaf de eerste minuut wist ik dat we zouden winnen. Het was ook een dik verdiende overwinning. En na afloop was de vreugde-explosie groot."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!