Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ naar laatste vier KNVB Beker


21 januari 2014 - AZ maakt dit seizoen indruk in de KNVB Beker. Het is dan ook niet zo vreemd dat het vandaag in Limburg de laatste vier heeft gehaald. Op bezoek bij Roda JC werd met 0-2 gewonnen. Eerder dit seizoen schakelden de Alkmaarders al Vitesse en PSV uit.

De beste kansen in Kerkrade waren aanvankelijk voor de thuisploeg. Guus Hupperts gaf Mitchel Paulisse de kans de scoren te openen. De jeugdinternational kreeg binnen het kwartier zelf ook een grote mogelijkheden. Vervolgens nam AZ het initiatief over. Een doelpunt van Reijnen werd nog afgekeurd vanwege een overtreding. Na ruim een half uur spelen was het Bart Biemans die ongelukkig eigen doel trof en daarmee AZ aan een voorsprong hielp.

Ook na rust kwam Roda JC goed uit de kleedkamer. AZ loerde op een counter. Krisztián Németh hielp AZ in het zadel. De Hongaarse aanvaler claimde tevergeefs een strafschop, ontving geel wegens een schwalbe en liep in zijn woede tegen scheidsrechter Serdar Gözübüyük aan. Németh kon vervolgens dan ook met rood vertrekken. Twee minuten later beslist Aron Jóhannsson het duel door de 0-2 aan te tekenen.

Met nog een half uur te gaan krijgt Roda JC nog een aantal kansen maar scoren deed het niet meer. AZ bleef ondanks een slotoffensief op de been en bekert door.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!