Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ook AZ wil met beloften naar Jupiler League


23 januari 2014 - Na de beloftenelftallen van PSV, Ajax en FC Twente valt het niet uit te sluiten dat ook dat team van AZ op termijn tot de voetbalpiramide zal toetreden. Technisch directeur Earnest Stewart is er in ieder geval erg over te spreken.

Stewart op de website van AZ: "Ik vind het een goede ontwikkeling dat deze beloftenteams zijn toegelaten tot de Jupiler League. De huidige beloftencompetitie is een gesloten competitie op maandagavond, waar de publieke belangstelling minder is en bij sommige clubs tegenstrijdige belangen spelen. De ene speler komt terug van een blessure, de ander is teleurgesteld omdat hij geen basisspeler is bij het eerste elftal en weer een ander ruikt als jong talent zijn kans."

"Je kunt dan niet zeggen dat het teambelang voorop staat en dat er vol gestreden wordt voor een teamprestatie. Clubs als AZ, Ajax, Feyenoord, PSV en Vitesse kiezen vaak voor jeugdige spelers, dus daar straalt gretigheid vanaf. Doordat enkele andere clubs echter voor een andere insteek kiezen, devalueert de competitie. Wij willen met Jong AZ dus instromen in de reguliere competitiepiramide van de KNVB. Dat kan zijn in de Topklasse of in de Jupiler League."

De technisch directeur vervolgt: "De weerstand in dit soort competities is veel groter, waardoor onze talenten eerder klaar zijn voor het grote werk. Ik vind het mooi om te zien hoe de talenten van Ajax, PSV en FC Twente nu pas beginnen te wennen aan voetballen in de Jupiler League. Die bagage pakt niemand ze meer af."

Stewart baalt er dan ook van dat hij met zijn club niet al kon aansluiten. "Wij wilden ook al heel graag meedoen aan de huidige pilot van twee jaar, maar vanwege sportieve en financiële omstandigheden kwam dat toentertijd niet rond. Ons streven is om op korte termijn wel in te stromen. Het lijkt me geweldig om onze talenten te zien strijden tegen een traditierijke club als Sparta Rotterdam of IJsselmeervogels."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!