Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Roda JC degradeert uit Eredivisie


3 mei 2014 - Na ruim 40 jaar onafgebroken in de Eredivisie te hebben gespeeld is vandaag het doek gevallen voor Roda JC. Een 0-1 overwinning op bezoek bij Go Ahead Eagles was onvoldoende om rechtstreekse degradatie af te wenden.

Roda JC was samen met Ajax, Feyenoord, PSV en FC Utrecht de enige club die zo lang al in de Eredivisie actief was. Twee keer kroop Roda JC door het oog van de naald. In 2009 na strafschoppen tegen Cambuur en vorig jaar door twee rake vrije trappen van Fledderus tegen Sparta Rotterdam. Een zelfde huzarenstukje lukte dit seizoen niet.

Al na vijftien minuten spelen kwam Roda JC vandaag in Deventer op voorsprong door Go Ahead Eagles. Davy de Beule was de doelpuntenmaker. Aangezien NEC op bezoek moest bij Ajax leek Roda JC op rozen te zitten. Tegen alle verwachtingen in speelde Ajax inspiratieloos. Ajax kwam op eigen veld niet verder dan 2-2 en dompelde daarmee heel Limburg in rouw.

Roda JC verdwijnt van het hoogste voetbalpodium in Nederland. De club die in 1997 en 2000 nog de KNVB Beker won en in 2002 nog speelde tegen AC Milan in de UEFA Cup komt komend seizoen uit in de Jupiler League.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!