Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Koeman voorstander van 5-3-2 bij Oranje


8 mei 2014 - Ronald Koeman snapt goed dat bondscoach Louis van Gaal een alternatief zoekt voor het traditionele 4-3-3 systeem. 5-3-2 is een serieuze optie, net zoals Feyenoord het seizoen in de Eredivisie eindigde.

"Ik snap dat Van Gaal dit overweegt. Ook op het hoogste niveau kun je met dit systeem tegenstanders in problemen brengen", aldus Ronald Koeman in gesprek met Voetbal International. Een dergelijk systeem kan volgens Koeman wel eens het verschil zijn tussen uitschakeling in de groepsfase of de volgende rondes. "Daarbij heeft Oranje er ook de spelers voor. Iemand zoals Wesley Sneijder zou prima kunnen fungeren in een tactische variant met wat meer zekerheid in zijn rug."

Vandaag maakte Ajax-verdediger Joel Veltman in de media bekend dat tijdens de eerste trainingen van Oranje er met dit systeem werd geexperimenteerd. Met Ronald Koeman heeft Louis van Gaal in ieder geval een voorstander van het systeem gevonden. Met zeven spelers van Feyenoord in de voorselectie heeft Van Gaal al een aantal spelers die het systeem kennen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!