Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord test Portugese verdediger Basto


25 augustus 2004 - Feyenoord hoopt voor het sluiten van de internationale transfermarkt, 31 augustus, een verdediger te kunnen contracteren van een van de Europese topclubs. Stilletjes hoopte Feyenoord op de Braziliaan Silvinho van FC Barcelona. De Spaanse club wil hem echter nog niet laten vertrekken, nu krijgt Feyenoord de 26 jarige Portugees Bruno Basto op proef. Bankzitter bij het Franse Bordeaux.


Geen verdediger van een absolute topclub in Europa dus voor Feyenoord. De speler was nog niet eens echt bekend bij de Feyenoord scouts. De Rotterdamse club wil geen enkele risico nemen bij het aantrekken van spelers, zodoende moet de Portugees ook eerst op proef komen bij Feyenoord.

Basto zou bij Feyenoord inzetbaar moeten zijn als linksbenige centrale verdediger (als stand-in van Patrick Paauwe) en als linksback. De verdediger speelde eerder voor Alverca en Benfica voordat hij in 2000 de overstap maakte naar het Franse Bordeaux. In Frankrijk veroverde de verdediger snel een basisplaats, een die hij nu dus verloren heeft. Na drie competitieduels dit seizoen, speelde Basto slechts 26 minuten. De drie seizoenen daarvoor speelde de verdediger 95 duels voor Bordeaux, inclusief wedstrijden in de UEFA Cup. Ondanks een doorlopend contract tot de zomer van 2007 is de speler transfervrij.

Daarnaast is ook de Uruguyaan Mateo Andres Corbo op proef in Rotterdam. Ook deze linksbenige verdediger is 26 jaar en transfervrij. Momenteel speelt Corbo in Paraguay voor Olimpia Asunción. Eerder speelde de verdediger bij River Plate (Uruguay), Real Oviedo (Spanje) en Barnsley (Engeland).Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!