Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Verlies met perspectief voor Feyenoord


17 februari 2005 - Feyenoord heeft in Lissabon met 2-1 verloren van Sporting. Na een vroege openingsgoal van Bart Goor namens Feyenoord, was het lange tijd Sporting Lissabon dat dacteerde. De thuisploeg kwam zodoende ook op een 2-1 voorsprong maar wist deze niet verder uit te bouwen. Feyenoord blijft dus in de race voor een ticket voor de volgende ronde.


De Rotterdammers begonnen zo goed aan het duel. Na zeven minuten spelen was het Bart Goor die scoorde nadat een schot van Romeo Castelen was geblockd. Langzaamaan kantelde het duel. Sporting Lissabon, met name haar Braziliaanse topscorer Liedson, werd steeds gevaarlijker.

Een doelpunt voor Sporting leek dan ook een kwestie van tijd. Na 23 minuten spelen viel die dan eindelijk. In een scrimmage scoorde uiteindelijk Custodio van dichtbij. Feyenoord moest weer opnieuw beginnen maar wist dat Sporting Lissabon met meer druk zou komen. Zeven minuten voor rust was het Liedson die zorgde voor de 2-1 voor de thuisploeg. Daarvoor was Sporting ook al een aantal malen gevaarlijk geweest.

In de tweede helft gaf Feyenoord beter partij maar men moest blijven opletten op die dekselse Liedson, niet voor niets de topscorer van Portugal. Toen 25 minuten voor tijd Rogerio met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten kreeg Feyenoord meer lucht. Het was Feyenoord die het spel dicteerde en Sporting die loerde op de counter. De Portugese doelman Ricardo, de grote held van zijn land bij het afgelopen Europees Kampioenschap, bleek een grote grabbelaar. Feyenoord wist er echter niet van te profiteren.

De Rotterdammers moeten nu volgende week dit minieme verschil zien goed te maken. Een 1-0 overwinning is volgende week genoeg. Het kan echter nog alle kanten op met Feyenoord. Sporting Lissabon bleek aanvallend soms fantastisch, wat wil je ook met Rochemback, Sa Pinto, Hugo Viana en Liedson maar achterin bleken de Portugezen zeer kwetsbaar. Een verlies met perspectief dus voor de mannen van Ruud Gullit.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!