Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

PSV eenvoudig langs NEC


19 februari 2005 - PSV had vandaag een goede opwarmer voor het Champions League treffen met AS Monaco. In het eigen Philips Stadion beleefde men een eenvoudige avond tegen NEC. Het elftal van Guus Hiddink won vandaag met 4-1. Uitblinker aan PSV kant was de Zuid-Koreaan Ji-Sung Park die overigens ook voor het eerste doelpunt tekende.


PSV leek een eenvoudige avond te krijgen tegen NEC. De bezoekers konden nauwelijks iets in brengen en keken bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan door treffer van Ji-Sung Park ('21) en DaMarcus Beasley ('45). NEC kwam echter nog terug in het duel. Tien minuten na rust schoot Boutahar de aansluitingstreffer binnen. Het doelpunt van NEC kwam compleet onverwacht maar leidde wel een offensiefje in van de bezoekers.

Het offensief duurde een kwartier want daarna drukte Jan Vennegoor of Hesselink dat ver weg door voor de 3-1 te tekenen. Zes minuten later was het ook nog eens Ooijer die op aangeven van Wilfred Bouma de 4-1 binnenkopte. Een eenvoudige winst dus voor de mannen van Guus Hiddink die nu pas echt mogen denken aan het treffen met AS Monaco.

naar hartelust en creëerden akkelijk een handvol kansen. NEC verdedigde matig en won op het middenveld geen enkel duel. Zelfs het ontbreken van Mark van Bommel en het snelle uitvallen van Johann Vogel (heupblessure) bracht de rood-witte middenlinie niet in de problemen.

Na 45 minuten leek de wedstrijd dan ook gespeeld. Ji-Sung Park scoorde na 21 minuten op aangeven van Phillip Cocu. En vlak voor rust pikte DaMarcus Beasley de bal op en passeerde Dennis Gentenaar van net buiten de zestien.

Dat de wedstrtijd nog niet gespeeld was na de 2-0 was te danken aan een zondagsschot van Said Boutahar. De Marokkaan kreeg in de 55ste minuut de bal zomaar voor zijn voeten en volleerde knap en doeltreffend raak vanaf twintig meter. Het leidde zowaar een Nijmeegs offensiefje in, ook veroorzaakt door de iets mindere scherpte van de thuisploeg in het begin van de tweede helft.

Langer dan een kwartier hield NEC het niet vol. PSV zette weer even aan en bovendien liet NEC's defensie zich twee keer heel makkelijk kloppen. Eerst zette Theo Lucius goed door, waarna Young-Pyo Lee het hoofd van Jan Vennegoor of Hesselink vond. Vijf minuten later stond José Valencia te slapen toen Wilfred Bouma een verre vrije trap op het hoofd van André Ooijer mikte: 4-1.

Het is dit weekend echt de laatste kans om nog 3 x 1 gratis te wedden bij MrBookmaker.com. Wil jij geen geld winnen? Voorspel bijvoorbeeld de winnaar van FC Utrecht - Feyenoord, Ajax - FC Den Bosch of Santander - Valencia. Profiteer nu het nog kan! MrBookmaker.comVoeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!