Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Legende Rinus Michels overleden


3 maart 2005 - Rinus Michels is vanmorgen omstreeks vijf uur in een ziekenhuis in het Belgische Aalst overleden aan de gevolgen van een hartoperatie. De meest legendarische coach van het Nederlands voetbal ooit werd 77 jaar. Michels vierde triomfen bij Ajax, FC Barcelona en het Nederlands Elftal. Daarnaast was hij een verdienstelijk speler bij zijn Ajax.


Twee weken geleden onderging Michels al de hartoperatie waarbij een defecte hartklep werd vervangen door een pacemaker. De operatie leek goed te zijn uitgewerkt maar langzaamaan kwamen er enkele complicaties. De toestand van Michels verslechterde langzaam.

Michels won als coach met Ajax begin jaren zeventig de Europa Cup 1 om daarna FC Barcelona sinds lange tijd weer eens tot Spaans kampioen te kronen. Daarnaast was Michels succesvol met het Nederlands Elftal. In 1974 werd hij net geen wereldkampioen maar in 1988 was het wel raak. Oranje werd Europees kampioen. De afgelopen jaren verscheen Michels nog vaak in het openbaar, Michels was nog altijd een trouwe bezoeker bij de thuiswedstrijden van Ajax.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!