Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Hof van Justititie: Russische spelers zijn Europeanen


12 april 2005 - Russische spelers zullen vanaf heden in de Europese competities net zo makkelijk moeten worden toegelaten als spelers uit landen van de Europese Unie. Het Hof van Justitie in Luxemborg heeft dat vandaag bepaald. De Russische voetballer Igor Simoetenkov was een zaak begonnen tegen de Spaanse voetbalbond omdat Spanje een maximum hanteert van spelers buiten de Europese Unie.


Het Hof in Luxemburg heeft nu besloten op basis van een partnerschapovereenkomst tussen Rusland en de EU dat Russische spelers dezelfde rechten hebben als EU-spelers. De uitspraak geldt ook voor spelers uit Oezbekistan, OekraÔne, Kazachstan, GeorgiŽ, MoldaviŽ, KirgiziŽ, Azerbeidzjan en ArmeniŽ.

Nederlandse clubs hoeven dus niet langer een salaris dat minimaal 150% hoger ligt als het gemiddelde salaris in de Eredivisie te betalen aan spelers uit deze landen. In Nederland spelen onder meer Shoukov (FC Twente/Rusland), Gakhokidze (FC Twente/GeorgiŽ) en Levtjenko (Sparta/OekraÔne). Deze spelers komen inmiddels al langer als vijf jaar uit in de Nederlandse competitie en beschikken dus al over een Nederlands paspoort waardoor ze niet meer zo'n hoog salaris hoeven te verdienen.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!