Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord na zege op Groningen koploper


16 oktober 2005 - Feyenoord heeft de koppositie in de Eredivisie weer in handen. Vandaag werd in de eigen Kuip met 4-1 gewonnen van Groningen. De voorgaande twee seizoenen werd er op eigen veld nog verloren van de Groningers. Dit maal stond men bij rust nog met 1-0 achter maar in de tweede helft stelde Feyenoord orde op zaken.


Feyenoord begon het duel met een driemans-verdediging van Ostlund, Greene en Bahia. Patrick Paauwe speelde vlak daarvoor. Op het middenveld was er weer plaats voor Hossam Ghaly, de middenvelder nam de positie over van de geblesseerde Ono. De jonge Jonathan de Guzman maakte het middenveld compleet. In de aanval speelden Boussaboun, Kalou, Kuijt en Castelen.

Al na negen minuten keek Feyenoord tegen een 1-0 achterstand aan. Een toegekende vrije trap werd keihard binnengeschoten door rechtsback Bruno Silva. Met de hedendaagde techniek werd een snelheid van maar liefst 109 kilometer per uur gemeten. De vrije trap was onhoudbaar voor Patrick Lodewijks.

Feyenoord voerde druk op de verdediging van Groningen op. De thuisploeg kreeg kans op kans maar wist niet tot scoren. Ook Kuijt wist in de eerste helft het net niet te vinden. Zo faalde de aanvaller onder meer oog in oog met Groningen doelman Roorda. Ondertussen moesten Floren en Kruiswijk de noodrem hanteren en kregen ze een gele kaart.

In de tweede helft had Feyenoord minder problemen met de Groningers. De kansen werden dan ook wel benut waardoor het allemaal wat makkelijker ging. Negen minuten na rust was het Boussaboun die op aangeven van Kalou de gelijkmaker scoorde. Tien minuten later was het al 2-1 voor Feyenoord door Dirk Kuijt, die op een schitterende steekpass van De Guzman het net nu wel wist te vinden.

De defensie van Groninger vertoonde steeds grotere gaten en Feyenoord wist hier in de tweede helft nog tweemaal van te profiteren. Een lange bal van Ostlund werd verkeerd ingeschat door Groningen verdediger Kruiswijk, Kalou ontsnapte en scoorde de 3-1. Hossam Ghaly strafte in de slotfase invaller Sankoh af waardoor Feyenoord toch nog uitliep naar een ruime zege.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!