Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Club Brugge houdt uitzicht op derde plaats


18 oktober 2005 - Club Brugge heeft zichzelf een goede dienst bewezen door in Oostenrijk met 1-0 te winnen van Rapid Wien. Brugge heeft zodoende een goede kans om middels een derde plaats in de poule achter Bayern en Juventus Europees te overwinteren. Een derde plaats in de Champions League levert immers een plek op in de UEFA Cup.


In de eerste helft had het team van Ceulemans niet te klagen. Rapid Wien was de betere ploeg en had ook een voorsprong moeten pakken. Een doelpunt, wat verdiend was, bleef uit. In de slotfase van de eerste helft was er nog commotie. Er werd door Rapid Wien een bal uit een corner ingekopt, Butina sloeg de bal uit zijn doel. De vraag was echter of deze al dan niet al over de lijn was geweest, televisiebeelden konden niet aantonen of dat het geval was. In de tegenstoot was Javier Portillo nog gevaarlijk en later vond een vrijstaande Clement nog de Oostenrijkse doelman op zijn weg. Er werd gerust met een 0-0 tussenstand.

Ook in de tweede helft was er sprake van een beter Rapid Wien, al beet Club Brugge steeds meer van zich af. Er kwamen wat meer kansjes voor Brugge, al was Rapid Wien nog altijd gevaarlijker. Club Brugge zou moeten hopen op een wonder dat het geen doelpunt zou tegen krijgen. Het wonder geschiedde, Brugge kwam op voorsprong dan wie anders dan Bosko Balaban. De Kroatische aanvaller scoorde een kwartier voor tijd. De thuisploeg moest nu nog meer komen wat voor meer ruimte zorgde, Club Brugge vergat dit af te straffen en zodoende op 0-2 te komen.

Club Brugge hield echter wel stand en pakte daarmee drie dure punten in de strijd om de derde plaats met Rapid Wien. Over twee weken neemt men het in Brugge op tegen de Oostenrijkers en zal er opnieuw gewonnen moeten worden om de derde plaats in de poule veilig te stellen. Bayern won in het andere pouleduel met 2-1 van Juventus en heeft zodoende 9 uit 3, Juventus volgt met 6 uit 3. Club Brugge heeft 3 uit 3.

Opstellingen:
Rapid Wien: Payer, Dober (54' Hiden), Valachovic, Bejbl (73' Martinez), Adamski, Hofmann, Korsos, Hlinka, Ivanschitz, Kincl, Lawarée (73' Akagündüz)

Club Brugge: Butina, Vanaudenaerde, Maertens (70' Englebert), Spilar, Blondel, Vermant, Clement, Dufer (90' Roelandts), Leko, Portillo (70' Verheyen), BalabanVoeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!