Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ eenvoudig langs Dnjepr


20 oktober 2005 - Vooraf was er vooral vrees voor Dnjepr Dnjepropetrovsk, AZ leverde vanavond echter een knap staaltje en won in de Oekraine vrij eenvoudig. Het duel eindigde in 2-1, een uitslag van 5-1 was echter een veel betere afspiegeling geweest van de wedstrijd. De zege kwam overigens geen moment in gevaar.


Het was AZ dat naar hartelust kon aanvallen. Dnjepr kon hier in de counter nauwelijks iets tegen over stellen, gebeurde dat wel dan had AZ alleen nog maar meer ruimte om aan scoren te denken. Na een aantal grote mogelijkheden was het uiteindelijk Shota Arveladze die scoorde. De Georgische aanvaller scoorde na dertien minuten spelen de 1-0 op aangeven van goed spelende Gretar Steinsson.

Een tweede treffer van AZ hing in de lucht. Uiteindelijk zouden de spelers tot vlak na rust moeten wachten op een twee goal. Het was Tarik Sektioui die van dichtbij de bal in het doel van Dnjepr werkte. AZ kreeg na de 2-0 alleen nog maar meer vrijheid en er werd al gedacht aan een derde en zelfs een vierde treffer. Die goal viel echter niet, een frommelgoal van Matiuchin twintig minuten voor tijd bracht Dnjepr terug in het duel.

Dnjepr was door de stand terug in het duel, de spanning echter niet. Het krachtsverschil tussen de bezoekers en de thuisploeg was te groot in het voordeel van AZ. De ploeg van Louis van Gaal mocht blijven aanvallen maar een goal bleef uit. In de slotfase van het duel maakte Martijn Meerdink na een maandenlange revalidatie na een zware knieblessure zijn rentree in het eerste elftal. De zege van AZ kwam niet meer in gevaar en drie belangrijke punten werden gepakt.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!