Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Nieuwe crisis bij clubs in Eerste Divisie?


9 februari 2006 - Er lijkt een nieuwe crisis te onstaan bij de clubs in de Gouden Gids Divisie. Geen enkele zender heeft tot dusver een bod gedaan op de uitzendrechten voor de komende seizoenen. Alleen Talpa, het bedrijf van John de Mol, heeft tot dusver het symbolische bedrag van 1 euro geboden voor de rechten en is automatisch de hoogste bieder.


De afgelopen jaren waren de rechten in bezit van de SBS Groep. Deze hadden van de KNVB de verplichting gekregen naast de rechten om de nationale beker ook de rechten van de Eerste Divisie te nemen. Deze koppeling is onder dwang van de de Nederlandse Mededingingsautoriteit echter niet langer mogelijk.

De verschillende zenders hikken aan tegen de hoge kosten. Op jaarbasis zou het kostenplaatje ongeveer 2,5 miljoen euro zijn wanneer een zender alle wedstrijden in samenvattingsvorm zou moeten uitzenden. Bij dat bedrag moet dan ook nog eens een bedrag voor de TV-rechten komen. Het totaalbedrag kan nooit worden terugverdiend middels reclame-inkomsten. Zodoende hebben de NOS, RTL en SBS laten weten geen interesse te hebben.

De Eerste Divisie CV heeft nu gevraagd aan SBS om toch met een bod te komen, terwijl de KNVB dat bij Talpa heeft gedaan. De clubs hopen op goodwill. Mocht het inderdaad bij het bod blijven van 1 euro dan lijken verschillende clubs in de financiele problemen te komen. Voor clubs die degraderen uit de Eredivisie zal het verschil met de Eerste Divisie immens groot worden, ook bij clubs die promoveren.

Mogelijk dat de combinatie UPC/Canal Plus nog met een bod komt. Deze uitzendcombinatie zou wekelijks 1 wedstrijd live willen uitzenden en ook de liverechten will vergaren voor de play offs.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!