Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Toppers Eerste Divisie lijden puntverlies


10 februari 2006 - Excelsior is vanavond in de race om het kampioenschap een punt uitgelopen op de nummer twee VVV Venlo. In de Gouden Gids Divisie leden alle toppers vanavond puntverlies. Excelsior speelde gelijk tegen Volendam, terwijl VVV Venlo en Helmond Sport zelfs verloren.


FC Volendam-Excelsior 0-0
De onbetwiste topper vanavond was Excelsior-Volendam. De nummer 1 Excelsior tegen de nummer drie FC Volendam. Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht. Zowel Excelsior als Volendam kregen mogelijkheden voor een doelpunt, gescoord werd er echter niet.

Haarlem-VVV-Venlo 2-0 (1-0)
Haarlem lijkt op weg naar de vijfde periodetitel. Het elftal van Gert Aandewiel was vandaag te sterk voor VVV Venlo. Al na zeven minuten spelen opende Houssin Bezzai de score. Een kwartier voor het einde verdubbelde Milan Berck Beelenkamp de score. Haarlem heeft in de stand om de vijfde periode nu 13 punten uit vijf duels, AGOVV Apeldoorn is nog een concurrent. De Gelderse club speelde tot dusver slechts 3 duels maar haalde daarin wel 9 punten. VVV Venlo blijft tobben en het verschil met de nummer 1 Excelsior is inmiddels opgelopen tot vijf punten.

FC Omniworld-FC Emmen 3-4 (2-1)
Een waar doelpuntenfestijn vanavond in Almere. Bij rust had Omniworld nog een 2-1 voorsprong in handen door goals van Sjoerd Ars en Tomy Nyman. Mourad had Emmen vanavond nog wel op voorsprong gezet.
In de tweede helft zette FC Emmen meer aan. Niki Leferink tekende voor de gelijkmaker. Na een rode kaart van Joey van den Berg (Omniworld) en een eigen doelpunt van Nyman kwam Emmen aan de leiding. Omniworld scoorde nog wel de 3-3 via Ars maar moest zich uiteindelijk 12 minuten voor tijd gewonnen geven na een goal van Leferink.

FC Dordrecht-FC Den Bosch 2-2 (0-1)
Dordrecht pakte vanavond in de slotfase toch nog een punt. Lange tijd leek Dordrecht ondanks dat het gelijkwaardig was aan FC Den Bosch af te stevenen op een 2-0 verlies. Robbie Haemhouts ('33) en de nieuwe aanvaller Hilmi Mihci ('71) scoorden namens FC Den Bosch, Dordrecht kreeg ook wel kansen maar wist niet tot scoren te komen tot de laatste minuten. In de voorlaatste minuut scoorde Cecilio Lopes met een fraaide goal de aansluitingstreffer, Nick van der Velden maakte via een intikker in blessuretijd de gelijkmaker en bezorgde Dordrecht daarmee een onverwacht punt.

Helmond Sport-AGOVV Apeldoorn 1-2 (1-0)
Sandro Calabro zette Helmond Sport vanavond in de eerste helft nog wel op voorsprong maar het bleek niet genoeg voor de drie punten. In de tweede helft scoorde AGOVV Apeldoorn namelijk nog twee maal door goals van Ahmet Kilic en Gonzalo Garcia-Garcia.

Overige uitslagen
FC Zwolle-Fortuna Sittard 3-0 (0-0)
MVV-Stormvogels Telstar 3-4 (2-1)
BV Veendam-FC Eindhoven 2-1 (2-1)
TOP Oss-Cambuur Leeuwarden 1-0 (1-0)Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!