Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax komt goed weg in Den Haag


12 februari 2006 - Opnieuw een moeizame overwinning van Ajax. Het elftal van Danny Blind wist vanmiddag met veel hangen en wurgen een 2-1 zege te boeken in Den Haag tegen ADO. ADO Den Haag had de beste mogelijkheden en had op zijn minst een gelijkspel verdiend tegen Ajax.


Grote man in de eerste helft was zonder twijfel Michael Mols. De ervaren aanvaller was de beste man op het veld in de eerste 45 minuten. De aanvaller was evenals in zijn beste dagen bij FC Utrecht en Glasgow Rangers constant aanspeelbaar en gevaarlijk. Nadat hij eerst nog met een afstandsschot de binnenkant van de paal raakte was het na 33 minuen spelen wel raak. Mols kreeg de bal in de diepte en wist van afstand met een schuiver Maarten Stekelenburg te passeren.

Vlak daarvoor al was Ajax tegen de verhouding in op voorsprong gekomen. Een vrije trap van de rechterflank werd door niemand aangeraakt. Uiteindelijk was het ADO Den Haag doelman Drobny die bal met een uiterste redding probeerde weg te drukken. De bal belandde echter voor de voeten van Zdenek Grygera die daarmee Ajax op voorsprong zette.

In de tweede helft moest de moe gestreden Michael Mols het veld ruimen voor Paulus Roiha. Nog geen minuut later was het Klaas Jan Huntelaar die door het centrum van ADO Den Haag kon lopen en niet werd aangepakt. Huntelaar schoot vrij in en liet ADO doelman Drobny kansloos. Ajax kon het duel in de resterende 35 minuten niet op slot gooien.

ADO Den Haag nam weer het initiatief maar faalde in de afwerking. Zo stond in de laatste minuut Roiha oog in oog met Ajax doelman Maarten Stekelenburg. De doelman wist met een katachtige reflex de bal echter uit zijn doel te houden en zo Ajax de drie punten te laten pakken.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!