Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Laatste seizoen Edward Sturing bij Vitesse


1 maart 2006 - Edward Sturing is bezig aan zijn laatste seizoen als coach van Vitesse. De 42 jarige oefenmeester zal zijn tot de zomer van 2007 lopende contract niet uitdienen. Sturing is al sinds 27 maart 2003 trainer van Vitesse, eerder was hij ook al tweemaal werkzaam als interimcoach. Er zal komende zomer een einde komen aan een dienstverband van maar liefst negentien jaar.


Vitesse beleeft een zeer teleurstellend seizoen. De vooraf beoogde play offs zijn verder weg dan ooit. Het spel van Vitesse is zeer wisselvallig, daarnaast kwam Edward Sturing meerdere malen in botsing met spelers. Yossouf Hersi uitte zelfs stevige kritiek in een interview met Voetbal International en werd hierop voor enige tijd teruggezet naar het tweede elftal. Oermens Stijn Vreven vertrok zelfs na het Cypriotische Omonia Nicosia nadat hij door uitlatingen in de media over Vitesse het zich zelf onmogelijk had gemaakt.

Ondanks zijn eerdere strubbelingen met enkele selectiespelers, de teleurstellende resultaten en nu de mededeling dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt bij Vitesse mag hij het seizoen in Arnhem wel afmaken. "Je zou kunnen zeggen dat als iemand het goede gevoel niet meer heeft dat je dan meteen afscheid moet nemen, maar dat doen we niet. Hij gaat het seizoen gewoon afmaken", aldus manager-voetbal Streuer tegenover Omroep Gelderland. Wel vindt Streuer het besluit van Sturing verrassend. "Ik had het niet verwacht. Het is goed dat hij weggaat omdat hij het goede gevoel niet meer heeft. Veel trainers zouden niks doen."

"Het moest er een keer van komen", zegt Sturing. "Het heeft niets te maken met de club, de mensen van Vitesse of de spelersgroep, maar dit is mijn eigen gevoel. Het is genoeg geweest. Ik merk dat het gevoel minder wordt en daar doe ik dan iedereen tekort mee, vandaar dat ik deze beslissing heb genomen", aldus Sturing. "Er worden nu waarschijnlijk allemaal dingen bij verzonnen, maar alleen dit is de reden."

"Het doet pijn om na negentien jaar te vertrekken maar je weet dat het moment een keer gaat komen. Ik vond dat ik het nu bekend moest maken, om de club de ruimte te bieden een opvolger te vinden", zegt Sturing. "Ik verwacht van de spelersgroep professionaliteit. Er wordt door mij geen spelletje gespeeld. Ik heb op dit moment met nog geen enkele club op deze aardbol contact gehad. Er speelt dan ook helemaal niks bij mij op dit moment", aldus de trainer.

Edward Sturing begon zijn loopbaan bij De Graafschap waar hij toch vijf seizoenen speelde. Niet veel mensen zullen hem 1-2-3 in verband brengen met de Superboeren, in de jaren die volgde groeide Sturing namelijk uit tot Mister Vitesse. In het seizoen 1987/1988 maakte Sturing voor het eerst zijn opwachting in Arnhem waar hij zijn loopbaan in 1998 afsloot.

Sturing ging hierop als assistent-coach aan de slag en zou tot twee maal toe als interim-coach worden ingezet. Van 30 oktober 1999 tot 1 januari 2000 volgde hij de ontslagen Herbert Neumann tijdelijk op en van 1 december 2001 tot 1 juli 2002 nam hij de taken over van Ronald Koeman die als trainer aan de slag ging bij Ajax.

Na het ontslag van Mike Snoei op 27 maart 2003 werd Sturing definitief de coach van Vitesse. Onder Sturing zakte Vitesse steeds verder weg van subtopper tot grauwe middenmoot. Natuurlijk was het financieel allemaal slechter geworden in Arnhem maar de spelersgroep heeft nog altijd voldoende kwaliteit en potentieel. Sturing wist dat er tot dusver slechts mondjesmaat uit te halen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!