Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Oefenduel tegen Luxemburg gestaakt


1 maart 2006 - De Rode Duivels hebben de eerste interland onder de nieuwe bondscoach Rene Vandereycken winnend afgesloten. Een oefenduel in en tegen Luxemburg werd met 2-0 gewonnen. Het duel werd na 64 minuten gestaakt vanwege de hevige sneeuwval. Er kon simpelweg niet meer worden gespeeld, onder meer de lijnen waren niet langer zichtbaar.


Scheidsrechter Einwaller maakte zodoende een kleine twintig minuten in de tweede helft de wijze beslissen om de wedstrijd te staken. BelgiŽ trad vanavond aan tegen Luxemburg, wat toch geen voetbalreus is. Toch had Luxemburg bij vlagen het betere spel. Silvio Proto moest een aantal malen goed redden. Toch kwamen de Rode Duivels vlak voor rust op voorsprong. Het was Kevin Vandenbergh die scoorde.

Het sneeuwen begon aan het einde van de eerste helft, in de rust ging de sneeuwval door. Vlak voor het staken van het duel scoorde Pieroni ('62) nog wel de 2-0 maar langer zou men niet meer laten voetballen in Luxemburg.

Bondscoach Vandereycken over het duel: "Ik vond het een beetje raar. In de eerste helft waren de omstandigheden goed maar speelden we niet goed. De tweede helft waren de omstandigheden slecht en speelden we beter. Het was in ieder geval een goede beslissing om de wedstrijd te staken."

De bondscoach is in ieder geval tevreden over de prestatie: "Ik kan de jongens niets verwijten. Het was moeilijk combineren op dit veld. Ik zag toch dat de ploeg gretig was en dat ook de concentratie aanwezig was. Verder viel mij op dat Vermaelen een goede traptechniek heeft. Ik ben blij dat de integratie van sommige spelers en van de bondscoach zelf goed is verlopen. De voorbije dagen zijn zeer positief verlopen. De spelers hebben hun uiterste best gedaan."Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!