Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Jan Everse nieuwe trainer FC Zwolle


10 maart 2006 - FC Zwolle heeft een nieuwe trainer gevonden. Het is Jan Everse, zo meldt RTV Oost. De 52 jarige coach traint momenteel de amateurs van Excelsior Maassluis maar was in het verleden ook al eens de trainer van Zwolle in de periode van 1996 tot 1999. Everse gaat per 1 juli 2006 aan de slag in Zwolle.


Anderhalve maand geelden stapte Hennie Spijkerman op nadat hij werd bedreigd door de aanhang van FC Zwolle. Sinkgraven werd aangesteld als interim-coach. Everse, die in het verleden ook al eens werkte bij het Finse Jokerit, tekende bij Zwolle een contract voor een periode van twee seizoenen.

Everse op de website van FC Zwolle: “Het is lastig om gelijk allerlei verwachtingen neer te leggen. Daarvoor zal ik eerst een goed beeld moeten krijgen van de huidige groep. Daarvoor heb ik inmiddels al wel enkele wedstrijden van FC Zwolle gezien en ook de afgelopen jaren heb ik Zwolle diverse keren zien spelen. Ik heb ook begrepen dat er in de organisatie het een en ander is veranderd in professionele zin.”

“Mijn werkwijze is al 25 jaar hetzelfde; ik wil mijn ploegen verzorgd laten voetballen. Bij de ene club lukt dat beter dan bij de andere. Spelers moeten in ieder geval uitstralen dat zij het allermooiste beroep van de wereld hebben want zo is het natuurlijk wel. Maar natuurlijk moet de kwaliteit ook aanwezig zijn in de groep. En alles begint met inzet en strijd. Daarnaast is de sfeer in de groep heel belangrijk en daar draagt ook een trainer toe bij. Ik ben duidelijk maar kritisch en spelers weten waar ze bij mij aan toe zijn.”

“Ik ben met tussenpauzes bij diverse clubs aan de slag geweest. Daarnaast heb ik een bedrijf opgestart dat zich bezighoudt met het uitzenden van schilders voor diverse projecten. Met name mijn vrouw houdt zich daar mee bezig. Ook heb ik twee jaar als analist bij RTV Rijnmond gewerkt.”

“Ik bewaar zeer goede herinneringen aan Zwolle. En niet alleen ik maar mijn gezin ook. We hebben een hele fijne tijd gehad terwijl wij in het begin best op zagen tegen de reis naar het oosten. Maar sportief ging het de club voor de wind en ook privé hebben we hele prettige vrienden gemaakt, leuke buren. Kortom, de leefomgeving was zeer prettig en dat speelde uiteraard ook mee in mijn keuze om weer voor Zwolle te kiezen.”


Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!