Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Heerenveen countert naar zege


30 april 2006 - SC Heerenveen heeft de beste papieren om volgend seizoen als vierde Nederlandse deelnemer in de UEFA Cup uit te komen. In de finale van de playoffs om een UEFA Cup ticket won het elftal van Gertjan Verbeek vandaag in Enschede met 1-0 van FC Twente. Komende woensdag is de return in het Abe Lenstra Stadion.


FC Twente was vandaag verreweg de betere ploeg. Het had veel meer balbezit maar wist het veldoverwicht niet om te zetten in grote kansen laat staan een doelpunt. Heerenveen geloofde het wel en loerde op de counter. Hierdoor was de eerste helft nauwelijks het aanzien waard.

In de tweede helft ging FC Twente nog meer op zoek naar een openingstreffer. Het kreeg via een aantal afstandsschoten wel kansen, maar tot doelpunten zou het niet leiden. In de slotfase van het duel zou Heerenveen zelfs op voorsprong komen. Een van de eerste de beste kansen van de Friezen was daarmee direct raak. Pranjic zette de counter op eigen helft op en gaf de bal uiteindelijk knap voor op de inlopende Poulsen die van dichtbij kon intikken.

Heerenveen heeft komende woensdag in eigen huis genoeg aan een gelijkspel om opnieuw Europa in te gaan. De verliezer van deze finale tussen Heerenveen en FC Twente strijden overigens nog tegen de winnaar van de duels tussen Vitesse en NEC om een plaats in de Intertoto Cup. In dit toernooi zal de Nederlandse deelnemer in twee duels moeten afrekenen met een tegenstander uit Finland, Zweden, Wales of Estland. Bij winst zal men dan ook instromen in de UEFA Cup.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!