Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Sneijder schiet Ajax naar voorronde Champions League


3 mei 2006 - Ajax speelt komend seizoen in de voorronde van de Champions League. Vandaag was de return tussen Ajax en FC Groningen in de Euroborg, eerder werd het in Amsterdam al 2-0 voor het elftal van de geplaagde trainer Danny Blind. In de Euroborg had Groningen lange tijd het betere spel en kwam men zelfs op een 2-0 voorsprong waarmee verlengd zou worden. In de slotfase schoot invaller Wesley Sneijder Ajax echter naar de voorronde.


FC Groningen was vandaag in de eigen Euroborg ontketend. Het viel aan vanaf de eerste minuut en overrompelde Ajax daarmee. Een openinstreffer bleef ondanks de vele kansen uit tot vlak voor rust. Toen was het Erik Nevland die de bal voor zijn voeten kreeg na een lange inworp van Danny Buijs.

In de tweede helft kwam Groningen zelfs op een terechte 2-0 voorsprong. Salmon legde de bal op de rand van de zestien klaar voor rechtsback Bruno Silva die de bal in de kruising schoot. Groningen leek af te stevenen op een stunt, maar tegelijkertijd was er ook de angst voor een tegentreffer van Ajax. Bij een tegengoal vandaag zou Groningen in totaal vier keer moeten scoren.

Uiteindelijk zat Groningen er twintig minuten voor tijd doorheen. De persoonlijke duels werden steeds vaker verloren en de Ajax aanvallers doken steeds meer op voor het doel van Bas Roorda. Uiteindelijk zou invaller Wesley Sneijder namens Ajax scoren. De middenvelder, die maanden uit de roulatie was vanwege een hamstringblessure, kreeg een afgeslagen bal voor zijn fouten en haalde uit. Roorda was kansloos.

Het duel in de Euroborg zou uiteindelijk eindigen met 20 spelers. Na afloop van een opstootje waar beide teams (inclusief een groot deel van de reserves) betrokken bij waren kregen Danny Buijs en Nourdin Boukhari rood.

FC Groninen zou het duel wel winnen en sloot daarmee een voor de club fantastisch seizoen af. Ajax bleef door de treffer van Sneijder een verlenging bespaard en zal komend seizoen uitkomen in de voorronde van de Champions League. Het zal voor de leiding in Amsterdam nog heel moeilijk worden om een mogelijk ontslag van Blind te verkopen aan de achterban.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!