Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Heerenveen opnieuw Europa in


3 mei 2006 - SC Heerenveen bleek vanavond tegen FC Twente het scoren ondanks een eerder vertrek van Samaras en Huntelaar niet te zien verleerd. Het elftal van Gertjan Verbeek won vanavond in het eigen Abe Lenstra Stadion met maar liefst 5-0 van FC Twente. Door de winst is men komend seizoen verzekerd van UEFA Cup voetbal.


In de eerste wedstrijd had SC Heerenveen al met 1-0 gewonnen. De overwinning in Enschede door een late treffer van Poulsen kon als gestolen worden betiteld, FC Twente was de betere ploeg en Heerenveen kwam buiten die counter eigenlijk niet in het stuk voor. Vandaag revancheerde de Friezen zich echter, het was vanavond heer en meester.

Al na tien minuten spelen opende Paul Bosvelt met een afstandsschot de score. Sander Boschker was door het schot compleet verrast en was daarmee kansloos. Heerenveen ging gesteund door deze vroege voorsprong beter voetballen. Door uitblinker Lasse Nilsson werd het vlak voor rust al 2-0. Na 56 minuten spelen maakte de Zweedse aanvaller er ook nog eens 3-0 van.

Bij 3-0 zou het in Heerenveen echter niet blijven. Uit een vrije trap zou Danijel Pranjic er achttien minuten voor tijd 4-0 van maken. Diezelfde Pranjic zette door een panenka-penalty uiteindelijk de eindstand op het bord. Heerenveen kreeg die strafschop nadat Boschker Nilsson had gevloerd.

Heerenveen heeft dus haar UEFA Cup ticket te pakken, FC Twente kan echter ook nog altijd Europa in. De Tukkers zullen het in twee duels moeten opnemen tegen Vitesse. De winnaar van die duels zal komende zomer in de derde ronde van de Intertoto Cup instromen.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!