Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Engeland verslaat Paraguay


10 juni 2006 - Engeland heeft zijn eerste WK-duel in winst omgezet. De Britten wonnen dankzij een vroege eigen goal van Paraguyaan Gamarra: 1-0. Bij Paraguay viel keeper Villar al vroeg uit. Paraguay begon zeer ongelukkig aan de wedstrijd. Zo viel de 1-0 al binnen drie minuten uit een vrije trap, die van richting werd veranderd door aanvoerder Carlos Gamarra. David Beckham was de nemer. Luttele minuten later zagen de Zuid-Amerikanen hun keeper Justo Villar geblesseerd uitvallen, waardoor 2e keeper Bobadilla het veld betrad.

Paraguay startte zeer verdedigend aan het duel. Zo stond NEC'er Baretto niet in de basis. Al met al werkte dat verlammend voor de Zuid-Amerikanen, die aanvallend nauwelijks in hun spel kwamen. Naar mate het duel vorderde nam Engeland wat gas terug en zeker na rust kreeg Paraguay het duel meer en meer in handen. Met name dankzij de gevaarlijke Nelson Valdez was het team van Anibal Ruiz een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Desondanks hield Engeland wel een overwicht, maar kwam het niet verder dan enkele schoten, afgevuurd vanuit de tweede lijn. Vervolgens bracht Eriksson de snelle Stuart Downing voor de tegenvallende Michael Owen. Door deze wissel ging Joe Cole naast Peter Crouch in de spits spelen en nam Downing de linksbuitenpositie over van Cole. Erg veel effect had deze wissel echter niet. Tien minuten voor tijd raakte de hard werkende Joe Cole licht geblesseerd en werd hij uit voorzorg naar de kant gehaald om tevens wat meer zekerheid in te brengen. De defensieve middenvelder Owen Hargreaves verving de speler van Chelsea. Na deze wissel gebeurde er, op een schot van Frank Lampard na, weinig meer. Vanavond spelen Trinidad & Tobago en Zweden het tweede duel in Poule B. Donderdag krijgt Poule B een vervolg wanneer Engeland tegen het Trinidad van Leo Beenhakker speelt en Zweden het opneemt tegen Paraguay.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!