Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax maakt indruk tegen Vitesse


10 september 2006 - Ajax maakte vanmiddag in de eigen Amsterdam ArenA indruk tegen Vitesse. Bij vlagen was het spel van de ploeg van Henk ten Cate groots te noemen. Ajax won het duel vandaag met 3-0, de score had heel wat hoger kunnen uitvallen indien de Ajax spelers wat doeltreffender waren geweest. Klaas-Jan Huntelaar nam vandaag twee treffers voor zijn rekening, nadat hij in de afgelopen vijf duels niet tot scoren was gekomen.

Ajax speelde swingend en had weinig moeite met Vitesse. De statistieken van het duel zijn veelzeggend. Ajax kreeg vandaag maar liefst 36 kansen, waarvan 15 op doel. De Amsterdammers zouden echter maar drie keer scoren.

Na 32 minuten spelen zou Ajax op voorsprong komen door een fout in de Vitesse verdediging. Harold Wapenaar speelde Sansoni aan, de Franse verdediger probeerde de bal weg te krijgen maar had geen rekening gehouden met de inkomende Rosales. Huntelaar kwam hierop oog in oog met Harold Wapenaar, na een lichaamsbeweging kreeg de aanvaller de doelman op de grond en had hij de hoek voor het uitkiezen.

Nog voor rust zou Ajax op een 2-0 voorsprong komen. Het was de Spaanse middenvelder Roger, die samen met zijn landgenoot Gabri vandaag de lijnen uitzette, die de doelpuntenmaker was. Na rust maakte Huntelaar al snel de 3-0. Op aangeven van Wesley Sneijder kopte de international raak.

In het restant van het duel kreeg Ajax nog voldoende kansen op een grotere zege, doelpunten bleven echter uit. Wel zou Vitesse het duel eindigen met een man minder. Verdediger Ruud Knol probeerde na een klein uur spelen met een harde tackle de enkels van Huntelaar aan te pakken en kreeg dan ook terecht rood.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!