Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Sparta trakteert Groningen in Euroborg op nederlaag


26 december 2006 - FC Groningen heeft opnieuw tegen een laagvlieger een nederlaag opgelopen in het eigen Euroborg Stadion. Maakte ADO Den Haag een einde aan de ongeslagen reeks in het nieuwe stadion, nu was Sparta Rotterdam aan de beurt om de ploeg van Ron Jans te trakteren op een 1-0 nederlaag. Door de nederlaag moeten de ambities voorlopig even de kast in, de top vijf is ver weg.

Sparta Rotterdam doet vanmiddag weer eens goede zaken en hoeft de komende weken even niet om te kijken. Door de overwinning van vanmiddag staat het elftal van Wiljan Vloet dertiende en heeft het een voorsprong van zeven punten op de nummers zeventien en achttien, ADO Den Haag en RKC Waalwijk. Deze clubs nemen het morgen in het Zuiderpark tegen elkaar op.

De bezoekers uit Rotterdam toonden direct bij het begin van de wedstrijd hun intenties. Sparta wilde in en tegen Groningen voetballen en deed dat zeer aardig, Groningen had het bijzonder lastig tegen de jonge ploeg van Wiljan Vloet. Beide teams kregen in de eerste helft kansen, waarbij Sparta vooral slordig was en Groningen de doelman van Rotterdammers, Ponk, regelmatig op hun weg vond. Ponk scheurde bij een redding vlak voor rust zijn achillespees af. Ponk maakte de resterende secondes in de eerste helft nog af maar moest zich bij rust uiteraard laten vervangen.

Joost Terol, die juist zijn plaats weer aan Ponk was verloren, mocht in de tweede helft zijn waarde bewijzen. De tweede helft was echter veel minder levendig dan de eerste. Sparta zou zelfs op voorsprong komen. Na 65 minuten spelen was het Edwin van Bueren die zelf de combinatie zocht en uiteindelijk kon scoren. Groningen stelde hier maar weinig tegenover, alleen Floren was vlak voor tijd nog dichtbij. Sparta wint dus in de Euroborg.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!