Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Jong Oranje begint EK met overwinning


10 juni 2007 - Jong Oranje is het Europees Kampioenschap begonnen met een 1-0 overwinning op Jong IsraŽl. De ploeg van Foppe de Haan speelde in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen niet groots maar was desondanks de bovenliggende partij. Het enige doelpunt van het duel werd gescoord door Hedwiges Maduro.


Al na tien minuten kwam Jong Oranje op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van Royston Drenthe werd door Hedwiges Maduro van dichtbij bij de tweede paal binnengetikt. Een tweede Oranje treffer leek slechts een kwestie van tijd. De tegenstander had de handen vol aan Ryan Babel en Maceo Rigters maar het krachtsverschil werd niet in een grotere voorsprong omgezet.

Langzaam zakte het duel in. Jong IsraŽl wist echter nauwelijks gevaarlijk te worden. Chelsea aanvaller Ben Sahar werd goed verdedigd door Ron Vlaar en Ryan Donk. In het laatste kwartier van het duel liet bondscoach Foppe de Haan Drenthe doorschuiven naar de linkshalfpositie, invaller Jong-a-Pin werd linksback.

Met Drenthe op de linkerflank kwam er veel meer gevaar van de kant van Oranje. Doelman Tom Al Madon hield Jong IsraŽl met een aantal reddingen echter op de been en bespaarde zijn ploeg daarmee een grotere nederlaag.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!